Cápa riogatja a strandolókat

A frászt hozta a fürdőzőkre egy nagy fehér cápa a Massachusetts állambeli Duxbury Beach-en.

Több mint ezer embert kellett evakuálni hétfőn a Massachusetts állambeli Duxbury Beach strandjáról, mert a parttól alig 70 méterre egy hatalmas cápát láttak a vízben. A rendőrség helikoptere és a kikötőmester délután 2-kor többször is észlelte az állatot, amely a strand területe és a nyílt óceán találkozásánál úszkált. Az állami halászati hivatal szakemberei a rendőrség fotói alapján megerősítették, hogy az állat egy 4 és fél méteres nagy fehér cápa volt.
Miközben a rendőrségi helikopter a levegőből kísérte nyomon a nagy fehér cápát, addig a kikötőmester és a parti őrség két hajóval közrefogta és finoman kiterelgette a nyílt vizekre. A strandot két óra elteltével újra megnyitották, és az ijedségen kívül senkinek sem esett baja.
Két nap alatt ez már a második eset volt, hogy Massachusetts partjainál cápát láttak, noha ezek az állatok nyáron ritkán merészkednek ilyen közel a zsúfolt strandokhoz. A szezon előtt vagy után gyakrabban bukkannak fel a Duxbury Beach közelében, de ilyen nagyméretű cápát idén még nem észleltek a hatóságok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez