Rejtélyes medúzák inváziója Floridában

A szakértőknek még nem sikerült azonosítaniuk azt a medúzafajt, amely ellepte Florida strandjait, és nagyjából négyszáz embert csíptek meg.
                                                                                                                                                                                                                                                   A medúzák a hétvégén jelentek meg Daytona Beachen és New Smyrna Beachen, teljesen ellepve a tengert, és egymás után támadták meg a fürdőzőket – jelentette a helyi sajtó. Daytonában 257 strandoló esett a tengeri lények áldozatául, ma Smyrnán 184 megcsípett fürdőzőről számoltak be a hatóságok.
A medúzák szombaton és vasárnap is nagy számban voltak jelen a partok közelében lévő vizekben. A megyei életmentő szervezet mindkét nap a veszélyre figyelmeztető jelzéseket tett ki az érintett strandokra, és a beszámolók szerint az életmentők ecettel mentek munkába, hogy azzal enyhítsék a mérgező csípések okozta fájdalmat.
A helyi hatóságoknak és szakértőknek egyelőre nem sikerült azonosítania, hogy milyen medúzák jelentek meg százszámra a partok közelében. “Nem a tipikus kinézetű medúzákról van szó” – közölte egy floridai tisztségviselő.
Ebben a hónapban ez már a második eset volt, hogy medúzák lepték el a fürdőzők által kedvelt strandok partközeli vizeit – írta az Orlando Sentinel. A floridai lap cikke szerint két hete több mint négyszáz strandolót kellett ellátniuk medúzacsípések miatt a két tengerparton.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez