Kezdődik a US Open

A tegnapi nap folyamán megkezdődtek az amerikai nyílt teniszbajnokság főtáblájának küzdelmei, ami minden év utolsó Grand Slam tornájaként kerül megrendezésre.

A hagyományosan nyár végi megmérettetés a következő két hétre szögezheti a képernyők elé a sportág szerelmeseit. A New York városához tartozó Flushing Meadows teniszkomplexumban kerül megrendezésre, mely 1978-ban készült és 2006 óta a legendás amerikai teniszezőnő, Billie Jean King nevét viseli.
Miután a múlt héten befejeződtek a selejtezők, hétfőn már a kiemelt játékosok is pályára léptek. Kik az idei kiírás esélyesei? A hölgyeknél az igazi kérdés az, ki állíthatja meg Serena Williams-t? A továbbra is világranglista-vezető amerikai kétszeres címvédőként van jelen, és remekül szerepelt a US Opent felvezető versenyeken, így jó formában várhatja első mérkőzését. Ráadásul térdsérülés miatt nem indul Li Na, így máris egy vetélytárssal kevesebbel kell megbirkóznia. Ami ellene szólhat, hogy idén nem nyert még nagyobb versenyt. A Grand Slam tornákon 2014-ben eddig a legjobb eredménye egy nyolcaddöntő Ausztráliában. A kihívók között megemlíthetjük Simona Halepet, aki villámkarriert befutva bizonyította, valamennyi borításon számolni kell vele. Gondot okozhat a román lánynak, hogy viszonylag hamar összekerülhet Maria Sharapova-val, akit eddigi öt mérkőzésükből még egyszer sem sikerült legyőznie. Legutóbb alig egy hete Cincinnatiben diadalmaskodott ellene az orosz, akit szintén méltán emlegetnek esélyesként. A világranglista 6. helyén álló játékos 2006-ban már nyert itt, és az idei év remek alkalom lehet számára a duplázásra.

 A férfiaknál sérülés miatt vissza kellett lépnie a spanyol Rafael Nadalnak, aki esélyesként szállt volna harcba 3. US Open elsőségéért. Ezzel a címvédő nélkül indul a torna, amire eddig mindössze két alkalommal volt példa a verseny történetében. Távollétében Novak Djokovic és Roger Federer között dőlhet el a bajnoki cím sorsa. Előbbi saját elmondása szerint nem a legjobb teniszt játszotta az utóbbi időben, de úgy érzi, karrierjét tekintve fizikailag most jár teljesítőképessége csúcsán, amit szeretne kihasználni idén New Yorkban. Djokovic 2010 óta mindig döntőt játszott itt, nyernie azonban csak 2011-ben sikerült. Az ismétlésben Federer akadályozhatja meg legnagyobb eséllyel. A két klasszis idén már játszott egy Grand Slam döntőt: Wimbledonban, sokak szerint az év meccsén, majdnem 7 órás játékot követően végül a svájci maradt alul. Ha sikerül visszavágnia, akkor 6 év után nyerne ismét US Opent. Megemlíthetjük még Andy Murray-t, aki tavalyi wimbledoni győzelme óta nehezen találja a helyét. Ezúttal 8. helyen kiemeltként Djokovic-on keresztül vezethet az útja a döntőbe.
Az egyeseken kívül férfi, női és vegyes párosok küzdenek az adott kategória első helyéért, és a juniorok is megmutatják magukat a korosztályos versenyben. A legnagyobb presztízs természetesen a felnőtt egyesek döntőit övezi, amelyet szeptember 7-én és 8-án rendeznek az Arthur Ashe pályán, ami a világ legnagyobb befogadóképességű teniszstadionja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez