Pár hónapra leteszi az ütőt Tiger Woods

Az amerikai golflegenda nem vesz részt a Ryder Cupon, mert elmondása szerint egy pontot sem lett volna képes szerezni az amerikai csapata számára.

A hátsérülésével bajlódó Woods a Sky Sports Newsnak adott interjúban elmondta: orvosai azt tanácsolták neki, hogy nem kéne versenyeken indulnia, sőt, még gyakorolnia sem, ha azt akarja, sérülése rendesen begyógyuljon. Woods az idei szezonban igencsak gyenge teljesítményt nyújtott, miután a márciusban végrehajtott hátműtéte után megpróbált visszatérni.

Az éveken át a világ legjobb golfozójának számító, és gyakorlatilag legyőzhetetlenül játszó Woods egyben megerősítette, hogy nem lesz tagja a Ryder Cupon induló amerikai csapatnak. Egészen egyszerűen azért, mert nem tudna megfelelő teljesítményt nyújtani. „Úgy éreztem, egy pontot sem tudnék szerezni” – jelentette ki Woods. A golflegenda hozzátette, úgy érezte, eljött az idő arra, hogy egy időre letegye az ütőt, és arra koncentráljon, hogy megerősödjön, újra kirobbanó formába kerüljön, és jövőre visszatérjen.

A golf.com cikke szerint Woods törölte a naptárából az összes idei versenyt, és legközelebb csak decemberben, a saját szervezésű jótékonysági versenyen lép pályára, az orlandói Isleworth-ben rendezett World Challenge-en. Addig azzal lesz elfoglalva, hogy konditeremben erősítse meg a testét, hogy sérülése ne újuljon ki, mint ahogy az történt az augusztus elején rendezett WGC-Bridgestone Invitational golfversenyen, ahol fel kellett adni a küzdelmet. Olyan erős fájdalmai voltak, hogy még a cipőjét is alig tudta levenni. Az volt a harmadik versenye, amin a március végén elvégzett hátműtétet után indult.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez