Nyegle tinik ellen mobilapplikáció

Egy texasi anyuka megunta, hogy a gyerekei nem reagálnak az üzeneteire, miközben ő halálra aggódja magát, ezért olyan applikációt fejlesztett ki, amivel a távolból is le tudja tiltani a mobiltelefonjukat.

Sharon Standifird egy texasi családanya, aki érthető módon aggódik a gyerekeiért. Csakhogy ők kamaszok, ezért gyakran semmibe veszik a mama érzelmeit, és nem reagálnak az sms-eire vagy telefonhívásaira. A mellőzésből és az idegeskedésből elege lett a nőnek, ezért addig gondolkodott, amíg kitanulta az applikáció-készítést, és előrukkolt az Ignore No More (Többé nem fogsz semmibe venni) elnevezésű mobiltelefonos alkalmazással.

Az app lényege, hogy ha a gyerek nem jelentkezik időben vagy nem válaszol a szülei üzenetére, hívásaira, akkor távirányítással simán le lehet tiltani a telefonját. A gyerek a 911-es segélyszámot veszély esetén bármikor felhívhatja, de ezen kívül csak néhány meghatározott számra – például az apa és anya készülékére – tud üzenetet küldeni vagy telefonálni. A többi szám elérhetőségét – például a barátaiét, osztálytársaiét – csak abban az esetben oldja fel az applikáció, ha a gyerek hazatelefonál, és megkérdezi a szüleitől a tiltás feloldásához szükséges kódot. Ez tehát azt jelenti, hogy a rendes kamaszok korlátlanul használhatják a mobiljukat, ha a szüleik mindig tudják, merre járnak. A nyegle kamaszok viszont nem fognak tudni a haverjaikkal csevegni, ha semmibe veszik aggódó családtagjaikat.

Az applikáció androidos készülékekre 1,99 dollárért elérhető a Google Play-en, de a feltaláló, Sharon Standifird már dolgozik az IPhone-ra tölthető verzión is.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez