Hillary Clinton és Barack Obama “ölelkezése”

Látszik, hogy nyakig benn vagyunk az augusztusi uborkaszezonban, amikor a legnagyobb amerikai belpolitikai kérdése az, hogy lesz-e ölelés, vagy nem Obama és volt külügyminiszter közt.

Gyakorlatilag az összes nagynevű amerikai politikai oldal az Obama és Clinton közötti ellentéttel van elfoglalva azóta, hogy Hillary Clinton az Atlantic magazinnak adott interjújában kritizálta az amerikai elnök pár külpolitikai döntését, és azt a elvet, amit Obama követ: “ne csinálj hülyeséget”. Ami Clinton szerint nem egy nagy nemzethez méltó vezérelv.
Válaszul David Axelrod, Obama egykori kampánymenedzsere egy Twitter-üzenetben vágott vissza a volt külügyminiszternek, kijelentve, hogy a “Ne csinálj hülyeség” elv olyan döntésekre vonatkozik, mint például Irak elfoglalása, ami tragikus döntés volt. Ezzel finoman utalt arra, hogy Hillary Clinton annak idején támogatta az iraki inváziót.
Az amerikai politikai elemzők azonnal a két politikus közötti törésről kezdtek el beszélni Clinton kijelentése után, amit egyöntetűen mindenki úgy értékelt, hogy Clinton a 2016-os elnökválasztásra készülve igyekszik eltávolodni a népszerűtlen kormányzattól. A Fehér Ház szóvivője, csakúgy, mint Clintoné azonnal közölte, hogy a két politikus között nincsenek ellentétek, Clinton pedig telefonon beszélt Obamával, közölve vele, hogy kijelentéseit nem támadásnak szánta. És kész arra, hogy szerdán este “egy öleléssel” zárják le az ügyet.
Ami egy születésnapi bulin történhetett meg, ahol mind Obamáék, mind Clintonék vendégek voltak. Azonban az amerikai sajtó legnagyobb bánatára a hét legfontosabb belpolitikai eseményére újságírókat nem engedtek be, így talán örökre kérdés marad, hogy Obama és Clinton végül ölelkezett-e.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez