Mozgássérülteket segítő rámpák ellen küzd egy bostoni negyed

Nem csak küzdenek, hanem pert is indítottak a város ellen, amiért a járdákra olyan felhajtókat akarnak építeni, ami szerintük tönkretenné a kerület történelmi arcképét.

A bostoni Beacon Hill városvédelmi szövetsége éveken át küzdött az ellen, hogy az önkormányzat betonból készült rámpákat helyezzen el a téglákból kirakott járdákra, amellyel a mozgáskorlátozottak közlekedését akarják megkönnyíteni az utcákon. Kedden pedig pert indítottak az önkormányzat ellen, aznap, amikor a város által felbérelt munkások elkezdték a több mint 250 darab rámpa építését – közölte a Boston Globe.
A városvédők elmondták: ők nem maguk a rámpák ellen küzdenek, hanem csak azok a rámpák ellen, amit szerintük Martin J. Walsh bostoni polgármester hivatala az engedélyezési eljárás megkerülésével fogadott el, és kezdtek el kialakítani. A panasz szerint az önkormányzat betonból öntött feljárókat akar illeszteni a vörös téglából kirakott járdákhoz, amelyek tönkretennék a városképet.
A helyi lakosok az elmúlt években azt javasolták, hogy más anyagokból, mint például gránitból alakítsák ki a rámpákat, de azt az önkormányzat túl drágának találta. Drágábbnak, mint nagyjából átlagosan hatezer dollárba kerülő betonrámpák. Végül a betonrámpák kialakítását rendelte el a polgármester, arra hivatkozva, muszáj volt lépniük, hogy a kerület járdái megfeleljenek a szövetségi szabályozásnak.
A polgármester szóvivője közölte, hogy a per ellenére egyelőre azt tervezik, a terv szerint megkezdik az építkezést.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez