Térkép: minden állam leggazdagabb embere

Az Egyesült Államokban több milliárdos él, mint minden más országban, és most egy okos interaktív térképen meg lehet nézni, az egyes államokban kik a leggazdagabbak.

A térképet a Movoto ingatlanközvetítő cég készítette el és az oldalán lehet megnézni, hogy az ötven amerikai államban ki a leggazdagabb, mekkora vagyona van, és azt is, hogyan szerezte milliárdjait, vagy százmillióit. ( A Forbes adatai szerint az Egyesült Államokban 442 dollármilliárdos él, az egész világon élő 1426 milliárdos közül)

Természetesen a legtöbb pénzzel Bill Gates rendelkezik, aki nem csak az Egyesült Államok, hanem az egész világ leggazdagabb embere, 80 milliárd dolláros vagyonával. A “legszegényebb leggazdagabbja” pedig Alaszkának van Robert Gilliam személyében, akinek “mindössze” 700 millió dollárja van. Pedig az északi államban kell a legkevesebb adót fizetni.

A térképből kiderült, hogy a WalMart örökösei olyan sok pénzt kaptak, hogy három államban is a család tagjai a leggazdagabbak (Alice Walton Texasban, 35.3 milliárd dollárral a neve mellett, Jim Walton Arkansasban 35.7 milliárd dollárral, és Christy Walton 37.9 milliárdos vagyonnal Wyomingban.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez