Méhészkedik az Oscar-díjas sztár

Új hobbit talált magának Morgan Freeman. Az Oscar-díjas filmszínész méhészkedésre adta a fejét, és egyre profibb benne.

Lassan valódi méhésznek mondhatja magát Morgan Freeman. A 77 éves filmszínész egy ideje már foglalkozik ezekkel a szorgos rovarokkal, de néhány hete 26 méhcsaládot kapott, amelyekkel Mississippi birtokán foglalkozik.

Az Oscar-díjas művész pár éve kezdett a méhek iránt érdeklődni, amikor a sajtóban egyre több hír jelent meg arról, hogy kipusztulás fenyegeti a rovarokat. Márpedig nélkülük, a növények beporzása nélkül kihalás fenyegeti az emberiséget is.
– Pontosan összehangolt intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a bolygót újra benépesítsük méhekkel. Nem vagyunk ugyanis tisztában azzal, hogy ők minden életnek az alapját jelentik. Úgy gondolom, hogy a méhek gondoskodnak a növekedésről, a fejlődésről, a vegetációról. Sok eszközöm van már ahhoz, hogy gondoskodni tudjak róluk és van egy kertész is a birtokomon. Vele szoktuk átgondolni, vajon minek örülnének a méhek. Jelenleg több hektáron van lóhere-ültetvényem, de virágokat, például levendulát is ültetünk, illetve 140 magnólia fa is virágzik nálam – mondta Morgan Freeman.

A filmszínész annyira szereti és tiszteli a méheket, hogy munka közben még védőöltözéket sem visel.
– Sosem vettem fel méhészkalapot, de nem is csíptek még meg soha a méhek. Szerintem érzik, hogy nem akarom elvenni a mézüket, és csak etetni megyek hozzájuk. Úgy képzelem, hogy megvitatják egymással a dolgot valahogy úgy, hogy ‘Figyelj, ne bántsuk ezt a fickót, mert csak cukros víz van nála!” – tette hozzá a környezetvédelmi aktivista világsztár.

A hírességek között nem Morgan Freeman az első, aki méhészkedéssel foglalkozik a szabadidejében. Ez volt a hobbija Peter Fonda filmszínésznek, és Martha Stewart tévés műsorvezetőnőnek is. Két forgatás között szintén a méhek körül szorgoskodik Beth Behrs színésznő, Az élet csajos oldala című tévésorozat sztárja és kedvese, Michael Gladis, a Mad Men-Reklámőrültek című sorozat egyik főszereplője is.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez