Hurrikánbiztos körhinta eladó!

Túlélte a Sandy hurrikánt, aztán egy tűzvészt, mégis árverésre bocsátják New Jersey 104 éves körhintáját.

Emberemlékezet óta két körhinta várta a családokat New Jersey-ben, Seaside Heights-ban. Az egyik egy 1910-ben készült, fából faragott, csodálatos műalkotás, amely több generációt szórakoztatott. A szerkezet a mai napig működőképes, pedig az utóbbi években rendesen megtépázta a sors. Először a Sandy hurrikán csapott le rá, amit a körhinta túlélt, majd kis híján a tűz martalékává vált, de ezt a katasztrófát is átvészelte. Tulajdonosai ennek ellenére úgy döntöttek, hogy megválnak tőle, és árverésre bocsátják.

A körhinta piaci értékét a Guernsey’s aukciós ház 3 millió dollárra becsüli, és a szakemberek abban bíznak, hogy az antik körhintát egy darabban tudják értékesíteni. Ugyanakkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy darabonként fognak licitálni a gyűjtők a 150 darab, fából faragott és kézzel festett tigris-, ló- és egyéb figurára, amelyek önmagukban is műalkotásnak tekinthetők.

A környékbeliek és a törzsvendégek azért kampányolnak, hogy az antik körhinta maradjon egy darabban és a jelenlegi helyén.

– A Sandy, aztán a tűzvész sok mindent elvett tőlünk, és most talán a körhintát is elveszítjük. Ez nagyon szomorú – mondta a 69 éves Carol Backus, a környékbeli Toms River egyik lakosa.

(Visited 32 times, 3 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez