Élő úttorlasznak használták a rendőrök az autósokat

Egymilliárdos kártérítés fizet Houston két férfinek, akik egy rendőrségi autós üldözés közben szenvedtek maradandó agykárosodást.

Ötmillió dollár, azaz nagyjából egymilliárd forintnak megfelelő nagyságú kártérítést ítélt meg egy bíró egy peren kívüli megegyezés részeként Mecole Roques és Dexter Sewell számára, akik azután perelték be Houston városát, hogy súlyos sérüléseket szenvedtek egy rendőrségi autós üldözés közben – jelentette a Houston Chronicle. Az összegre még az önkormányzatnak is áldását kell adnia.
A két férfi még 2009 januárjában sérült meg. Az akkor 19 éves Roques és húszéves Sewell az 10-es számú államközi autópályán autózott, amikor a rendőrök megállították a forgalmat, hogy el tudjanak fogni egy menekülő nőt, aki egy lopott rendőrautóval igyekezett meglógni az őt üldöző járőrök elől.
A rendőrök a két férfi védőügyvédjeinek megfogalmazása szerint “élő úttorlaszként” használták az autópályán közlekedő autósokat, hogy az egyik üres sávba tereljék az üldözött autóst, ahol egy rendőr szöges akadályt helyezett el.
A menekülő autós azonban nem az üresen hagyott sávba, hanem a rendőrségi torlasznál álló autókba rohant bele. Roques és Sewell az ütközés következtében súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett. Képtelenek dolgozni és egész életük alatt gondozásra és orvosi kezelésre szorulnak. A két áldozat családja 2010-ben indított pert a város ellen, harmincmillió dolláros kártérítést követelve.
A menekülő autóst egyébként végül sikerült letartóztatni, de mivel megállapították, hogy jogilag nem beszámítható, végül nem találták bűnösnek az ellene felhozott vádakban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez