Potyautas jutott fel az amerikai légierő egyik gépére

A komoly biztonsági kérdéseket felvető eset egy Afrikából Németországba repülő tehergépen történt.

Az amerikai légierőnél csak akkor vették észre, hogy egy potyautas jutott fel teljesen észrevétlenül a teherszállítóra, amikor a németországi Ramstein légibázison tüzetesen átvizsgálták a gépet – jelentette a CBS. A légierő közlése szerint a légierő egyik tagja először csak egy narancssárga ruhadarabot vett észre a C-130J hátsó futóművénél, egy kis nyílásnál. Majd amikor jobban megvizsgálták a területet, kiderült, hogy az egy fiú holttestéhez tartozik.

A Pentagon szóvivőjének elmondása szerint a beszámolóban “fiatalként” és “fiúként” említett potyautas fekete volt, feltehetően afrikai származású. A gép rutinküldetésen volt Afrikában, mielőtt a németországi bázisra repült volna. Szenegálban, Maliban, Csádban, Tunéziában valamint egy szicíliai repülőtéren szállt le.

Egy magas rangú amerikai tisztségviselő elmondása szerint az első vizsgálatok arra utalnak, hogy a potyautas minden bizonnyal Maliban tudott észrevétlenül feljutni az amerikai légierő gépére. Az biztos, hogy nem a szicíliai repülőtéren, mert az egy jól biztosított bázis, míg az afrikai repülőterek, ahol a gép leszállt, kevésbé védettek. Ennek ellenére, az eset komoly biztonsági kérdéseket vet fel, és az esettel kapcsolatban vizsgálatot indít a légierő – közölte a Pentagon szóvivője.

A fiatal fiú holttestén elvégzett vizsgálatok eredménye szerint a potyautasnak nem volt semmilyen fertőző betegsége. A halál pontos okát még nem állapították meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez