Nem sikerült minimálbérből megélnie az ohiói kormányzónak

Egy hétig próbált 77 dollárból megélni, és nem tetszett neki az élmény.

“Nem sikerült” – foglalta össze röviden a Politicon megjelent írásában Ted Strickland, Ohio egykori demokrata kormányzója, milyen eredménnyel zárult kísérlete arra, hogy egy minimálbérből élő ember számára elérhető költségvetésből gazdálkodjon egy hétig. A politikus pénze csütörtökig tartott ki.

Strickland 77 dollárból próbálta megoldani az étkezést, közlekedést és más egyéb, a kísérlet közben felmerülő költség kifizetését. Ezért amikor csak tehette a gyaloglást választott, hogy ne kelljen fizetnie a közlekedésért, valamint sokkal kevesebbet és kisebb adagokat evett, és azok is egészségtelen ételek voltak, mert a minimálbéres összegből egészen egyszerűen nem futotta firss zöldségekre és gyümölcsökre.

“Kenyér, mogyorókrém és banán, leginkább ezeket ettem” – írta Strickland, aki igencsak gyakran volt kénytelen a McDonald’s olcsó menüjét választani ebédnek. Éttermi vacsorák és kávéházak már szóba sem jöhettek. A közlekedés is gondot okozott. Szerda délelőtt egy megbeszélésről késett el, mert az otthonától másfél kilométerre szervezett találkozóra nem tudott taxival menni, csak gyalog, a harminc fokos hőségben.

Majd egy megfázás tört rá, ami szembesítette azzal, hogy egy nem várt egészségügyi kiadás hogyan boríthatja fel a centre kiszámolt otthoni költségvetést. Ha nem lett volna otthon gyógyszere, komoly bajba került volna. És még így is csütörtökre teljesen kifogyott a pénzből.

A volt kormányzó egy olyan időszakban vállalt a kihívást, amikor Washingtonban arról zajlik a vita, hogy 10 dollárra emeljék-e minimálbért, a jelenlegi, 2009-ben bevezetett 7,25 dolláros óradíjról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez