Az atka neve: Jennifer Lopez

Egy újonnan felfedezett vízi atkát neveztek el a tudósok Jennifer Lopez énekesnőről. A díva nem az első sztár, akinek a nevét furcsa élőlények viselik…

Tudósok egy csoportja eddig ismeretlen állatfajt fedezett fel Puerto Rico és a Dominikai Köztársaság határán, egy korallzátonyon70 méterrel a víz felszíne alatt. A vízi atka a Litarachna lopezae nevet kapta, amelynek második fele tisztelgés Jennifer Lopez énekes-színésznő előtt.

– Nagyon egyszerűen meg tudom magyarázni, miért az ő nevét adtuk ennek az új fajnak. J-Lo dalai folyamatosan gondoskodtak a jó hangulatról, miközben a feljegyzéseinket készítettük és a labdarúgó világbajnokságot néztük. Európaiként én a német válogatottnak szurkoltam, a többiek pedig másoknak, de Jennifer Lopez dalai végül mindig összehozták a nemzetközi kutatócsoport tagjait – mondta a tudósok vezetője, Vladimir Pesic, a Montenegro Egyetem
munkatársa.

A biológusok munka közben az Ain’t It Funny, az I Luh Ya Papi és az All I Have című slágereket hallgatták Peurto Ricóban, ahonnan Jennifer Lopez származik.

Az amerikai énekesnő nem az első híresség, akinek valamilyen furcsa élőlény viseli a nevét. Mick Jaggerről például egy trilobitát vagyis egy már régen kihalt háromkaréjú ősrákot neveztek el. A U2 énekese, Bono egy pókfajta “keresztapja”, míg Bob Marley nevét egy olyan tengeri parazita viseli, amely csak a Karibi-szigeteken él.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez