Íme egy eszköz, amely minden szülő vágyálma

Az amerikai tinédzserek mindig oda voltak a vezetésért, mára ez már valamennyire mérséklődött akik viszont mégis a volán mögé ülnek, sokkal veszélyesebben vezetnek, mint idősebb társaik. A 16-19 év közötti fiatalok nagy százaléka gyorsan és meggondolatlanul vezet, sokszor ittasan, sőt még vezetés közben sms-t is írnak. Ezért Andrew Cuomo, New York polgármestere jóvá hagyott egy tervet, amely talán csökkenthetné a veszélyes vezetők számát.

Cuomo aláírt egy szerződést az Esurance nevű céggel, amely egy “DriveSafe” nevű eszközt fejlesztett ki. Bár már számos olyan alkalmazást megtalálhatunk, amelynek segítségével blokkolhatjuk az okostelefonokat, a DriveSafe egy egészen új szintre emeli ezt a tevékenységet. Az új eszközt minden olyan nem hibrid autóba be lehet építeni, amely 1996 után készült. A DriveSafe eszköz Bluetooth-on keresztül kommunikál azzal a telefonnal, amelyen megtalálható az Esurance alkalmazása, így a szülők ellenőrizhetik, mit csinál a gyerekük a telefonjával vezetés közben.

“Tulajdonképpen a szülők azt csinálnak a gyerek telefonjával, amit akarnak. Hozzáférésük van a navigációs alkalmazásokhoz, és még az sms küldést is letilthatják. Azt azért fontos megemlíteni, hogy bármit is csinálnak a szülők a telefonnal, a 911-es segélyhívó bármikor hívható a telefonokról.” – magyarázza az Esurance vezetője.

Az eszköz nem csak azt figyeli, mit csinál a tini a telefonnal, hanem azt is milyen gyorsan halad az autóval, milyen erősen fékeznek, vagy éppen merre tartanak. Miután elindultak az kocsival, a szülők kapnak egy üzenetet, amelyben minden fontos tudnivaló benne van. Még arról is értesülnek, ha valaki el szerette volna távolítani az eszközt az autóból.

Lassan ehhez is hozzászoknak, hogy szüleik kémkednek ilyen módón felügyelnek rájuk, hisz ez Amerika. Itt mindenki felelős, mindenkiért…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez