Vége Tiger Woods karrierjének?

Hosszú kihagyás után tért vissza Tiger Woods, ám az élmezőny közelébe sem jutott a patinás brit The Openen. A profi golfozó mégis a világ legértékesebb sportolója.

Csúnyán leszerepelt a világ legrégibb és egyik legpatinásabb golfbajnokságán Tiger Woods. A valaha élt egyik legkiemelkedőbb profi golfozó hibát hibára halmozott a liverpooli The Open Championship-en, és még csak a közelébe sem jutott a legjobbaknak. Bár a verseny előtt azt nyilatkozta, hogy számára csak az első helyezést elfogadható, pályafutása talán legsiralmasabb teljesítményét nyújtotta ebben a pár napban. Tiger Woods ráadásul nemcsak pocsékul játszott, de még ellenszenvessé is tette magát. Beszólogatott a fotósoknak, akik – állítólag – megzavarták őt az ütésben a gépek kattogtatásával, illetve arcon talált egy pályabírót az egyik elrontott kezdőütésével.

A The Open bajnoka 2014-ben Rory McIlroy lett, aki a maga 25 évével minden idők harmadik legfiatalabb győztese, ráadásul liverpooli teljesítményével a 2. helyre ugrott a golf világranglistán, amelyen Tiger Woods most visszacsúszott a 9. helyre. A világranglistát jelenleg az ausztrál Adam Scott vezeti.

A szakértők egy része már temeti a sportág klasszisát, szerintük ezzel a kudarccal egyértelműen véget ért Tiger Woods páratlan profi golfkarrierje. A 39 éves sportolót márciusban műtötték meg súlyos hátsérülése miatt. Bár orvosai 3-4 hónap pihenésre ítélték, Woods alig két és fél hónappal később visszatért a versenyzéshez az amerikai profi golf sorozat, a PGA Tour aktuális tornáján. Az orvosok a sérülése miatt minden olyan mozgástól eltiltották, ami megerőltető lehet, vagyis amitől a háta csavarodhat. Értelemszerűen a golfban ilyen mozgás a nagy lendítéssel járó ütés, a swing. Tiger Woods azonban nem hallgatott a szakemberekre. Egészségi állapota a teljesítményére is rányomta a bélyegét, hiszen a visszatérése óta szinte árnyéka önmagának. Tavasz óta semmilyen kiemelkedő eredményt nem tudott felmutatni, pedig a közönség mellett a szponzorok is ezt várják tőle.

Tiger Woods megítélését alaposan megtépázta a sportoló 2009-es szexbotránya és válása, ami után sorra léptek vissza a szponzorai. Bár 2009 szeptemberétől 2012 márciusáig egyetlen versenyt sem tudott megnyerni és lesérült, a támogatók még mindig láttak benne fantáziát, ezért a reklámbevételei szárnyaltak. Tiger Woods 2013-ban visszakapaszkodott a világranglista élére, és a tekintélyes gazdasági lap, a Forbes Magazin felmérése szerint Roger Federer teniszezővel együtt vezetik a legértékesebb sportolók listáját fejenként 46 millió dolláros brandértékkel. A brand, vagyis a márka értéke az ismertség mellett attól függ, hogy mennyi bevételt képes generálni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez