Letiltotta a Facebook az adománygyűjtő meztelenkedést

Egy egyetem női evezőscsapatának tagjai egy rákellenes alapítvány számára készített naptár számára szabadultak meg ruháitól, de az amerikai közösségi oldal több panasz miatt letiltotta a képeket, “illetlen tartalomra” hivatkozva.

A Warwick egyetem férfi evezősei már 2009 óta árulnak aktfotós naptárakat, és ennek mintájára a női evezősök 2013-ban elkészítették saját aktfotós naptárukat, amelyek eladásából származó bevételeiket a Macmillan Cancer Supportnak ajánlották fel, amellyel igencsak nagy figyelmet kaptak.

A Facebookon is, ahol közzétették a képeket. A nagy figyelem pedig oda vezetett, hogy a közösségi oldal letiltotta a női evezőscsapat oldalát a meztelen fényképek miatt.

A tiltás azután érkezett, hogy több panaszt is kapott az amerikai közösségi oldal egyes felhasználóktól, akiket zavartak a meztelen női testek látványa. A csapat oldalát végül törölte a Facebook, “illetlen tartalom” miatt. Az aktképeket ugyanis “pornográfnak” minősítették.

Annak ellenére, hogy az evezősök testét jól elhelyezett tárgyakkal takarták el a kényes helyeken, amelyekért a naptár készítését koordináló Hetti Reed elmondása szerint dicséretet is kaptak. “Olyan képek ezek, amelyeket bárki készít a nyaralása alatt, és amelyek bárki Facebook-oldalán megjelenhetnek” – jelentette ki a végzős diák.

A csapat oldalának törlése azért számít különösen furcsának, mert a férfi evezősöknek ilyen gondjuk soha nem volt, pedig a férfiak naptárának aktképei megtalálhatóak az ő oldalukon.

Végül mégis győztesen került ki a női csapat, miután több száz támogatójuk írt a Facebooknak, követelve, hogy álljanak el a tiltástól. Ami sikerült is. A támogatói leveleket követően a közösségi oldal újra elérhetővé tette az evezőscsapat oldalát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez