Az amerikai fiatalok fele szocializmust akar

A húsz év körüli amerikai fiatalok kevesebb beleszólást várnak a hatalomtól az életükbe, de elvárják, hogy az állam mindenkiről gondoskodjon.

A Reason-Rupe friss tanulmánya a húsz év körüli amerikai fiatalok viszonyát vizsgálta a politikával szemben. A kutatás során 2000, 18 és 29 év közötti amerikait kérdeztek meg a jelenlegi kormány munkájáról. Olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, mint például hogy mennyi adót lennének hajlandóak fizetni, illetve hogyan kellene a kormánynak a minimálbéreket rendeznie.

A kutatás szerint a ,,politikailag gazdátlan” generáció a korábbinál kisebb kormányzati felügyeletre vágyik, vagyis azt szeretné, ha a politika kevésbé szólna bele a személyes életébe. Ez a korosztály a jelenlegi Obama-kormányról úgy gondolja, hogy az pazarló és nem elég hatékony. Arra a kérdésre, hogy milyen területeken engednének mégis befolyást a kormánynak, meglepően ésszerű és visszafogott válaszokat adtak. A fiatalok úgy vélik, hogy a kormány továbbra is tartsa a szemét az illegális drogokon és a bitcoin-ügyLeteken (nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz- a szerk.), ugyanakkor jó lenne, ha nem szólna bele a Google Glass szemüvegek viseletébe vagy abba, hogy ki mennyi transzzsírt fogyaszt.

A felmérés arra is rámutatott, hogy bár a megkérdezett fiatalok harmada szerint az olyan keménydrogok, mint a heroin vagy az ecstasy használatát börtönnel kellene büntetni, az ilyen fajsúlyú kérdéseknél mégis sokkal jobban foglalkoztatják őket a saját, mindennapi életüket korlátozó döntések. Az amerikai fiatalok leginkább a saját ,,életmód szabadságuk” miatt aggódnak.Should the Government Regulate…

To embed this visualization, copy the code above and paste it in your website.

A kutatók azt is megkérdezték, hogy a fiatalok kapitalizmust vagy szocializmust szeretnének az Amerikai Egyesült Államokban. A válaszadóknak csak alig több mint a fele, 52 százaléka választotta a kapitalizmust. Ennek fényében még izgalmasabb az a válasz, ami a jövővel kapcsolatban született. A megkérdezett fiatalok 74 %-a az állami felelősségvállalásra voksolt, amikor azt mondta, hogy a politikusok dolga garantálni, hogy minden amerikainak legyen fedél a feje felett és legyen elég ennivalója.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez