Belefeküdtek egy heti szemétbe

Meghökkentő sorozatot készített egy kaliforniai fotós, hogy felhívja a figyelmet a globális környezetszennyezésre.

Köztudott, hogy a környezetszennyezés világszerte komoly probléma, mégis nagyon nehéz elképzelni, hogy családonként mennyi szemetet termelünk egyetlen nap alatt. Gregg Segal kaliforniai fotós a saját eszközeivel vállalkozott arra, hogy ezt megmutassa. Különböző hátterű és anyagi helyzetű embereket, családokat kért meg arra, hogy egy hétig gyűjtsék össze a háztartásukban keletkezett szemetet, majd engedje meg nekik, hogy lefényképezze őket a természetes közegben elhelyezett hulladékkupac közepén. Az eredmény egészen sokkoló lett. A ,,Hét nap a szemétben” című projekt fotói egészen drámai módon mutatják be, hogy néhány ember pár nap alatt milyen károkat tud okozni a természetnek.

– A sorozattal egyértelműen az volt a célom, hogy szembesítsem az embereket az életüknek ezzel a részével. Bízom benne, hogy rájönnek: az a rengeteg szemét, amit otthon termelnek, teljesen felesleges – mondta Gregg Segal.

A fotók alanyai közül néhányan szégyellték a végeredményt, ezért arra kérték a fotóst, hogy digitálisan tüntesse el a szemetes zacskók egy részét a képről. A többség azonban vállalta a nyers valóságot, és befeküdt a mocsokba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez