Chelsea Clinton is beszállt a családi bizniszbe

Chelsea Clinton követi szüleit, beszédeket tart. Egy-egy ilyen szereplésért több mint 75 ezer dollárt kap. A volt elnök, Bill Clinton és a volt külügyminiszter Hillary Clinton lánya, Chelsea állítólag az összes így befolyt összeget a családi alapítvány számára, a Clinton Alapítványnak adja, derül ki a The New York Times riportjából.

Clinton szóvivője Kamyl Bazbaz szerint a beszédeit a Clinton Alapítvány nevében tartja és az abból befolyt összeget száz százalékosan, közvetlenül az alapítvány javára utalják. “Bár a legtöbb beszédért nem kap semmilyen pénzt.”

A Clintonok számára igen jövedelmező elfoglaltságnak bizonyul a beszédek tartása. Bill Clinton, aki 2001-ben kezdett el beszédeket tartani, miután elhagyta a Fehér Házat, már több mint 100 millió dollárt kapott ezekért. Hillary Clinton pedig 2013-tól tart beszédeket, mindegyikért több mint 200 ezer dollárt kap. A Clinton családot a Harry Walker Ügynökség képviseli. Ők képviselték Al Goret, Dich Cheney-t és Karl Rovet.

A volt külügyminisztert, Hillary-t nemrég egy diák a Nevada Egyetemről felszólította, hogy utasítsa vissza azt a pénzt, 225 ezer dollárt, amelyet az idén ősszel tartott beszédéért fog kapni. Clinton elmondta az ABC News-nak, hogy az összes ebből befolyt pénzt a Clinton Alapítvány számára ad át.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez