Ezért fogja beperelni az amerikai képviselőház elnöke Obamát

Az elnök “kijátszotta az amerikai népet”. – mondta John Boehner, az Egyesült Államok Képviselőházának jelenlegi elnöke.

Boehner azt tervezi, hogy pert indít Barack Obama ellen, mivel úgy gondolja, hogy az elnök nem tartja tiszteletben az Alkotmányban foglaltakat. Legfőképpen az egészségpolitikáját, külpolitikáját, az energia-szabályozását és az oktatáspolitikáját nem tartja megfelelőnek.

Az ohioi republikánus szerint Obama “kijátszotta az amerikai népet és a választott képviselőiket azzal, hogy megváltoztatta és megteremtette a saját törvényeit.” Boehner már júniusban bejelentette a tervét, miszerint szeretne pert indítani az elnök ellen. Ebben a hónapban pedig indítványozni fog egy törvényjavaslatot, amely engedélyezné az elnök perelhetőségét.

Obama a peres fenyegetésre csak annyit mondott, hogy ez egy újabb mutatvány, ő pedig nem fog bocsánatot kérni azért, mert próbál tenni valamit, miközben a Kongresszus nem csinál semmit. “Ez a pereskedés egy olyan lépés, amelyet a legtöbb amerikai nem támogatna” – mondta a Fehér Ház sajtószóvivője, valamint hozzátette, hogy Obama tettei teljesen összhangban voltak az elnöki jogaival.

“A törvényhozói hatalom kötelessége, hogy megvédje az amerikai nép jogait és Amerika alkotmányos hatalmi egyensúlyát, mielőtt még túl késő lesz.” – vélekedett Boehner.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez