Tovább dagad a General Motors botránya

Újabb 8,2 millió járműve visszahívását jelentett be hétfőn a General Motors (GM). Az autógyártó cég csak idén 28 millió hibás és életveszélyes kocsit vont vissza a piacról.

Rossz idők járnak a detroiti központú General Motorsra. A cég hétfőn újabb 8,2 millió darab autóját volt kénytelen visszahívni a hibás gyújtáskapcsolók miatt. Az intézkedés az 1997 és 2005 között gyártott Chevrolet Malibu, valamint a 2004 és 2008 közötti Pontiac Grand Prix típusokat érinti. A cég ugyancsak visszahívja a 2003 és 2014 között gyártott Cadillac CTS autóit, mert azokban a slusszkulcs menet közben magától is elfordul, amivel képes leállítani a motort, ez pedig életveszélyes helyzeteket is teremthet. A GM közleménye szerint a cég tisztában van azzal, hogy a
visszahívott típusok három halálesetben, nyolc sérülésben és hét balesetben voltak érintettek, ugyanakkor az nem bizonyított, hogy a hibás gyújtáskapcsolók miatt történtek-e az ütközések.

A GM szintén hétfőn 200 000 egyéb jármű visszahívását is bejelentette. Ezeknél a vezetőoldali ajtó elektronikájának hibája megbéníthatja a zárt és az ablakokat, illetve bizonyos esetekben túlmelegedést okozhat.

Néhány napja a Chevrolet Cruze típusról derült ki, hogy légzsákjai nem működtek rendesen, nem megfelelő alkatrészekből állították őket össze, ezért leállították ezeknek az autóknak a forgalmazását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez