Azzal vádolta választási ellenfelét, hogy halott

Egy republikánus politikus Oklahomából az előválasztási eredmények megsemmisítését kéri, azt állítva, ellenfele, akitől egyértelmű vereséget szenvedett, három éve halott.

A bizarr bejelentést egy bizonyos Tim Murray tette, aki képviselőként akart bejutni a washingtoni kongresszusba Oklahoma képviseletében, de a republikánusok belső előválasztásán csúnyán elbukott a hivatalban lévő jelölttel, Frank Lucasszal szemben. A kedden tartott választás után, amelyet Murray a szavazatok 82 százalékának megszerzésével nyert meg, Murray kijelentette: azok a voksok neki járnak. Mert Lucas halott.

A politikus – akit a KFOR televízió hiába próbált meg elérni, hogy nyilatkozzon – a weboldalán közzétett nyilatkozatában azt állítja, hogy Lucast 2011. január 11-én Ukrajnában kivégezte a “Világbíróság”, és a “fehér színpadon, tanúk előtt” végrehajtott akasztását a televízió is közvetítette. Lucast pedig azóta egy hasonmás személyesíti meg, és ezzel nincsen joga a képviselőségre.

Lucast persze igencsak meglepetésként érte, hogy ő igazából már három éve meghalt. “Sok mindent mondtak már rám a választási kampányok alatt, de ez az első alkalom, hogy azzal vádolnak, dublőr, vagy robot vagyok” – jelentette ki a képviselő a KFOR-nak adott nyilatkozatában.

A KFOR információ szerint az illetékes választási bizottság megkapta Murray levelét, de hivatalos petíciót a választási eredmény felülvizsgálatára még nem.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez