Majdnem életüket adták egy sasfotóért

Pár percen múlt két turista életet, akik túl messzire mentek be az apálykor egy iszapos tengerpartra Alaszkában, és ottragadtak.

A két délről érkezett amerikai turista – a 46 éves arkansasi John Prince és a 47 éves indianai William Shannon – azért gyalogolt be nagyjából 150 méternyire a sziklás partoktól a Kasilof közelében található árapálysíkságra, hogy egy jó fényképet tudjanak készíteni egy sasról. Azonban annyira beleragadtak az iszapos talajba, hogy képtelenek voltak kiszabadítani magukat – miközben a dagály kezdte beborítani a területet.
Az Anchorage Daily News beszámolója szerint a mentőcsapatokat egyik barátjuk riasztotta, akivel együtt béreltek egy kis kabint a tengerpart közelében, és aki nem ment be velük. A helyi hatóságok egy kilencfős mentőalakulatot küldtek az életveszélyes helyzetbe került férfiak kimentésére.
A speciális mentőfelszereléssel érkezett csapatnak nagy nehézségek árán sikerült elérniük az iszapba ragadt férfiakat. Egyiküket, aki a beszámoló szerint csak a térdéig volt a sár fogja, könnyedén be tudták emelni a magukkal vitt “banánhajóba”. A másik férfival azonban rendesen megszenvedtek.
A derekáig a “sártengerben” lévő férfi kiásása nagyjából 45 percébe került a mentőegység három tagjának. Mire végeztek, a dagály már elkezdte vízzel borítani a területet, és az utolsó pillanatokban sikerült a mentőhajóra emelniük. “Még 3-4 perc, és egészen más vége lett volna a történetnek” – közölte a helyi Central Emergency Services egyik tisztje a lappal.
A két turista megúszta sérülések nélkül az esetet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez