A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt…

Németország-Egyesült Államok 1-0 (0-0)

Mint korábbi előzetesünkben jeleztük ennek az összecsapásnak különös pikantériája, hogy nemcsak azonos nemzetiségű a két ellenfél edzője, de játékostársak és barátok is. A Pernambuco Arénában, 41 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen a németek támadókedvéből tudhattuk itt bizony nem lesz mindkét csapat számára elfogadható békés döntetlen. Ha a magyar felmenőkkel is rendelkező Tom Howard nem véd olyan kiválóan, bizony több alkalommal is megrezzent volna a Klinsmann dirigálta csapat hálója.
A második félidő 10. percében a 102 válogatottságát ünneplő Howard bravúrja sem segített. Höwedes fejesét még bravúrral hárította, de a kipattanó labda Müllerhez került, aki belsővel gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (1-0). Ezzel Müller is beiratkozott a négytalálatosok táborába.
A mérkőzésen alapjában a németek akarata érvényesült, győzelmük sem forgott veszélyben, ennek ellenére is mennybe ment Klinsmann csapata is, mivel a Portugálok csak 2-1 re tudták legyőzni a ghánaiakat, így a nyolcaddöntőbe csoport másodikként az USA jutott tovább.

Az edzők és barátok közös öreme a mérkőzés után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez