Minden idők legnézettebb focimeccse volt az USA-Portugál

Újabb bizonyíték arra, hogy a világ legnépszerűbb sportja egyre jobban kezdi meghódítani az amerikaiakat is. És ez csak erősödni fog.

Minden idők legnézettebb labdarúgó mérkőzése volt a vasárnapi Egyesült Államok-Portugália összecsapás az ESPN amerikai sportcsatorna közlése szerint.
A meccs átlagos nézőszáma 18,2 milllió volt az ESPN közlése szerint, megelőzve ezzel az eddig rekordot, az 1999-es női labdarúgó világbajnokság döntőjét. Akkor 17,9 millióan nézték az Egyesült Államok és Kína női focistáinak összecsapását.
A vasárnapi mérkőzés valós nézőszáma azonban még ennél is több volt. A CNN Money cikke szerint majdnem 25 millióan követték figyelemmel a Portugália válogatottja elleni meccset az amerikai televíziós csatornákon, beleértve a spanyol nyelvű Univisiont (6,5 millió) és az ESPN3 kábelcsatornát is.
Sőt, még ennél is jóval többen nézhették. Az előbb felsorolt számok ugyanis csak az otthoni készülékeket veszik számításban, miközben sokan nézték bárokban, éttermekben és egyéb helyeken összegyűlve a mérkőzést, valamint mobiltelefonon és számítógépen. Az ESPN közlése szerint a netes közvetítésüket majdnem félmillióan követték.
Az előző foci-vébével összehasonlítva a nézőszám 30 százalékkal több idén az ESPN-en, míg a Univisonon 50 százalékos az emelkedés. És ez a trend várhatóan a következő vébé idején is tartani fog. Ahogy azt Cobi Jones egykori amerikai válogatott labdarúgó a CNN Money-nak elmondta: a fiatalabb generáció körében igazán népszerű sportnak számít már a foci és ez nagyobb nézettséget hoz a közvetítéseknek is. Ez pedig azt jelenti, csak idő kérdése, hogy a világ legnépszerűbb játéka behozza lemaradását az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez