Az amerikaiak imádják a két Clintont

Miközben az amerikai politikai élet megmondóemberei egyre többet foglalkoznak azzal, milyen esélye lehet Hillary Clinton az elnöki szék megszerzésére a 2016-os elnökválasztáson, közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Obama egykori külügyminisztere és férje, Bill Clinton a legnépszerűbb amerikai politikusnak számít.
A Washington Post és az ABC televízió által készített közvélemény-kutatás igazán megnyugtató lehet a politikus-házaspárnak, akik az elmúlt hetekben-hónapokban egyre nagyobb aktivistást mutatnak. Egymás után adják a beszédeket és interjúkat, látszólag azért, hogy elég nagy felhajtást csináljanak Hillary Clinton június elején megjelenő könyvének. Amit sokan egyértelmű jelnek, amiben külügyminiszteri idejéről számol be. És amit sokan egyértelmű jelként értékelnek arra, hogy a Fehér Ház megszerzését tűzte ki céljául.

Egyelőre úgy tűnik, hogy jól halad, legalábbis ami az ahhoz szükséges népszerűséget illeti. A felmérés szerint az amerikaiak 55 százaléka támogatja, hogy induljon a 2016-os elnökválasztáson, ami gyakorlatilag megegyezik a másfél éve mért számmal (57). Nem meglepő módon a nők jóval nagyobb többsége (61%) szeretné látni, hogy Hillary Clinton induljon az elnökségért, míg a spanyolajkúak 69 százaléka és a feketék 74 százaléka. Ennél fontosabb adat, hogy a fehérek (50) és az idősek (51) között is jónak számít támogatottsága.

Hillarynak azonban a legjobb fegyvere férje, Bill Clinton, akinek népszerűsége elképesztő magasságokba emelkedett az elmúlt években. Az egykori elnökről az amerikaiak 63 százaléka van kedvező véleménnyel, amely a második legjobb eredménye az ABC/Post vele kapcsolatos felméréséiben 1991 óta. Csak akkor ért el jobb eredmény, 68 százalékos népszerűséggel, amikor először beiktatták az Egyesült Államok elnökének.
Úgyhogy bármennyire is azt állítják az amerikaiak, hogy nem szeretik a politikai dinasztiákat, képtelenek ellenállni a Clinton-házaspárnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez