Ez is egy megoldás a kötelező fűnyírás ellen

Több, mint harminc év után annyira megunta a kertjében lévő gyep ápolását egy hatvanéves nő Kansas City egyik kertvárosában, hogy inkább az egészet homokkal borított be. Méghozzá nem is kevéssel: nyolcvan tonnával. A szomszédok közül azonban ez többeknek nem tetszett.

A “homokozó”. A környéken lakó emberek csak így emlegetik Georgianna Reid házát, egészen pontosan a házhoz tartozó kertet Kansas City Brookside nevű negyedében, amióta a nő az egész kertet homokkal borította be. Reid a KCTV5-nek elmondta: “Most, hogy már elmúltam hatvan éves, és 33 éve élek a házban, úgy döntöttem, hogy nem fogok többet füvet nyírni és locsolni”.


Bár a tengerparti háznak a televízió beszámolója szerint sok csodálója van, akiknek tetszik a szokatlan megoldás, a “tengerparti háznak” nem mindenki örül. Egyesek szerint az egyáltalán nem illik az amerikai kertvárosok megszokott képének számító, szépen nyírt gyeppel rendelkező kertes házak közé, mások attól tartanak, hogy az csökkenti a környéken lévő ingatlanok értékét.
Voltak, akik még az önkormányzat is panaszt tettek a “homokozó” miatt, de a hatóságok kijelentették, hogy az nem sért semmilyen helyi szabályt. A homokot ugyanis tereprendezésre használták, és az meg van engedve – jelentette a KCTV5. Így az megmaradt. Nem úgy, mint a kertben elhelyezett röplabdaháló, és az ember nagyságú sakk-készlet, amiket elloptak. Egy, a kertben kihelyezett táblán álló szöveg szerint Reid kétezer dolláros megtalálói jutalmat ajánlott fel azoknak, akik segítenek az eltulajdonított tárgyak megtalálásában.
A nőnek egyébként meg van a szövege azoknak, akik szörnyülködve azzal mennek oda hozzá, hogy “úristen, mit csinált a kertjével”. Reid a döntését rosszalló embereknek csak annyit válaszol, hogy a “világ legnagyobb macskaalmát helyeztem el oda”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez