Eladó Ray Bradbury háza

A két éve elhunyt legendás sci-fi író Los Angelesben álló háza eladó ugyan, de a szokásos nyílt bejárást az ingatlanügynökök nem tették lehetővé, így rajongóinak nincsen más lehetősége bejutni a házba, ahol Brandbury több mint hatvan évet élt, mint lehetséges vevőként. Ehhez pedig több mint egymillió dollárra lesz szükségük.

Az 1937-ben épült kertes házat ugyanis majdnem 1,5 millió dollárért, azaz nagyjából 333 millió forintért kínálják, ami az eladásról beszámoló Los Angeles Times szerint bár jóval feletette áll a már nevet szerzett írók pénztárcájához képest is, a los angelesi ingatlanpiacai árakhoz képest kifejezetten elfogadhatónak számít.
A három hálószobás, három fürdőszobával ellátott, több mint 230 négyzetméteres, napsárgára festett épület egy 882 négyzetméteres telken áll, a Beverly Hills közelében található, jómódú Cheviot Hillsen.


Brandbury az épületet még 1960-ban vásárolta meg feleségével együtt, amikor már befutott íróként kezdett elég sok pénzt keresni, és a nagy ház pont megfelelt gyarapodó családjának, valamint annak a sok tárgynak, amiket az évek alatt felhalmozott. Brandbury ugyanis nagyon nehezen vált meg bármitől.
“Első szülinapja óta mindent elrakott” – mondta el a felesége egy, a Los Angeles Times-nak még 1985-ben adott interjúban. Maggie Bradbury elmondása szerint az épület azért is tetszett meg nekik, mert hatalmas pincével rendelkezik, ahol elfér a sok tárgy, amit az író nem volt hajlandó kidobni.
Brandbury éveken át tartott fent egy irodát Beverly Hillsben, és ott dolgozott, de idős korára már a pince volt a munkahelye, ahol saját szavai szerint “metafórái veszik körbe”, mindaz “a kacat, ami nélkül nem tud élni”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez