Meghökkentő zenét nyomnak a bölények

Új dalokon dolgoznak az amerikai könnyűzene bölényei. A legnagyobb legendák közül hamarosan meglepő produkciókkal tér vissza Tina Turner, Bob Dylan és az Eagles.

Tizenöt évvel utolsó stúdiólemeze megjelenése után új dalokon dolgozik a Rocknagyi. A zseniális Tina Turner – aki saját magát buddhista baptistaként emlegeti – nem olyan zenével rukkol elő, amire a rajongói számítanak. A művésznő három dalt énekel egy olyan vallásos tematikájú lemezen, amelyen hindu imákat, tradicionális indiai zenét és keresztény himnuszokat dolgoznak fel. A Noise11 információi szerint a 74 éves énekesnő az „Amazing Grace,” a „The Lord’s Prayer” és a „Motherless Child” című dallal szerepel a várhatóan június első felében megjelenő “Beyond: Love Within” című albumon.
– Ez olyasmi, amire személy szerint nagyon büszke vagyok. Remélem, hogy ez a projekt megtanítja az embereket, hogyan használják a velük született tudásukat arra, hogy segítsenek magukon és másokon. Így szép lassan eljutunk a világbékéig – mondta a projektről a Svájcban élő Tina Turner.
Az énekesnő egyébként korábban is előadott már hasonló dalokat, hiszen ez a lemez egy sorozat negyedik darabja. Tina Turner egyik barátnője, Regula Curti svájci énekesnő és üzlettasszony hét éve alapította meg a Beyond nevű jótékonysági szervezetet, amely a vallásokon és kultúrákon átívelő toleranciát hirdeti és támogatja.

{youtube}6XP-f7wPM0A{/youtube}

Az egyik legnagyobb amerikai legenda, Bob Dylan ugyancsak váratlan produkcióra készül. A művész állítólag olyan dalokat dolgoz fel a készülő lemezén, amelyeket egykor Frank Sinatra tett népszerűvé. A pletykákat a művész hivatalos honlapja teszi hihetővé, ugyanis a bobdylan.com-on közzétették a Buddy Kaye-Ted Mossman szerzőpáros „Full Moon and Empty Arms” című dalát, amit 1945-ben Sinatra repített a slágerlisták élére. Bob Dylan honlapjának nyitóképe is árulkodó, ami valószínűleg az új album lemezborítója. Az énekes rácsok mögött látható a képek, a szöveg pedig „Shadows in the Night”. A borító nagyon emlékeztet Frank Sinatra 1967-es, „Strangers in the Night” című albumára. A pletykák szerint Bob Dylan meghökkentő feldolgozásai augusztus 26-án jelennek meg.

Az Eagles együttes tagjai is készülnek valamire, de egyelőre nem tudni, hogy mit tartogatnak a közönségnek. Joe Walsh gitáros a Billboard magazinnak azt nyilatkozta, hogy „új zene van a tarsolyukban”. Arról viszont semmit sem árult el, hogy mikor rögzítették a dalokat, és mikor adják ki őket. Az Eagles egyébként nem unatkozik: a banda európai turnéja ezen a héten ér véget Amszterdamban, ahol a 17 000 férőhelyes Ziggo Dome-ban adnak koncertet. Az Eagles júniusban három teltházas bulit adott a 14 500 férőhelyes dublini O2-ben, illetve négy egymást követő estén töltötte meg a londoni O2 Arénát, ahová egyszerre 20 000 néző fér be. A zenekar észak-amerikai turnéja augusztus 25-én kezdődik Washington államban, a Tacoma Dome-ban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez