Obama: Az USA nyitott az új befektetésekre

Obama elnök megbeszélést tartott kedden a legnagyobb külföldi és helyi vállalkozások elnökeivel, és arra biztatta őket, hogy minél többet fektessenek be az Egyesült Államokba, hogy ezáltal munkahelyeket hozzanak létre. “A megbeszélésen a Frod, a Globalfoundries, a Lufthansa és a Hankook Tire képviselői voltak jelent.” – mondta a Fehér Ház.

“Óriási lépéseket tettünk az elmúlt években, kilábaltunk a recesszióból, és kihasználtuk az üzleti lehetőségeinket.” – mondta az elnök a találkozón. Megemlítette még az alacsony energiaárakat, a termelékeny munkaerőt és a dinamikus, kreatív amerikai gazdaságot. “Nem mindig lehetünk biztosak abban, hogy tudják a világ legnagyobb piacának az előnyeit. Emiatt szeretnénk szisztematikusabbak lenni.” – tette hozzá Obama.

A résztvevők, több téma mellett, a SelectUSA programról diskuráltak, amelyet Obama három évvel ezelőtt hozott létre, annak érdekében, hogy több munkát teremtsen és támogassa a külföldi cégeket, akik befektetnek az USA-ban. Obama bejelentette, hogy a második ilyen program csúcstalálkozója 2015. márciusában less Washingtonban, és több mint 2500 résztvevője less szerte a világból. 

Az első SelectUSA csúcstalálkozón, tavaly októberben Obama elnök elmondta a megjelent befektetőknek és üzletembereknek, hogy “Amerika nyitott az üzleti tevékenységek számára”. “Azért vagyok itt, mert szeretném ha az Önök cége tudná – szeretném ha minden cég a földön tudná – hogy úgy gondolom nincs jobb hely a befektetők számára az Amerikai Egyesült Államoknál.” – mondta Obama.

A vezető kutató egyetemek illetve az amerikai energiaszektor már több globális befektetőt vonz, de még mindig alkalmaznak olyan programokat mint a SelectUSA. “Rajtunk múlik, hogy milyen gyorsan tudunk fejlődni. Obama és az egész elnöki adminisztráció minden erejével és eszközével azon munkálkodik, hogy gyorsítsa a folyamatot.” – mondta Jeff Zients, a Nemzeti Gazdasági Tanács elnöke.

A hét vége felé Obama Cooperstown-ba látogat, ahol a turizmus fontosságáról és támogatásáról fog beszélni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez