Rejtői jelenet egy Rhode Islandi kocsmában

A ponyvaregények magyar nagymestere is elismerően csettintene, ha meghallaná ezt a történetet, amely egy Providence városában álló, igencsak rossz hírű italmérésben esett meg. Szinte halljuk Piszkos Fred nevetését.

Ugye emlékeznek a Piszkos Fred a kapitány első jelentére, Fülig Jimmy a matrózban hagyott egy darab húszcentis kagylóritkasággal? (Ha nem, vagy egyáltalán nem olvasták, azonnal lássanak neki, kötelező olvasmány). Nekünk rögtön Rejtő legendás regénykezdése jutott eszünkbe, amikor rábukkantunk a megjelent hírre a rossz hírű kocsmáról, és az emberről, aki csak akkor vette észre, hogy lövés érte, amikor egyik barátjával hazaindult.
A 22 éves Hector Aguayofuentes szombat hajnalban távozott a bárból, ami a lap beszámolója alapján egy igazán kemény hely lehet, ahol nem számítanak ritkaságnak a lövöldözésbe torkolló kocsmai verekedések. Az italmérés engedélyét tavaly kétszer is bevonták a hely előtt történt lövöldözések miatt, és idén is felfüggesztették az alkoholárusítási engedélyét, miután egy bent kezdődött verekedés pisztolylövésekkel ért véget kint. Valamint négyezer dollár pénzbüntetésre kötelezték a helyet, valamint arra, hogy péntek és szombat esténként fizessék a hely előtt a rendre vigyázó rendőröket is.
Mindez azonban úgy tűnik nem volt elég arra, hogy megváltozzon a hétvégi esték hangulata, ahogy ezt Aquayofuentes is tanúsíthatja – bár igaz, a balhézást sikerült olyan diszkrét csendben végezni a vendégeknek, hogy még maga a meglőtt áldozat sem vett észre, hogy meglőtték. A fiatalember ugyanis csak akkor látta meg, hogy vérzik a lába, amikor hajnali egy óra után egyik barátjával kilépett a kocsma ajtaján.
Azt, hogy a vérzést egy lövés okozza, még ekkor sem tudatosult bennük, csak az volt gyanús, hogy a még akkor sem állt el, amikor már barátja lakásán voltak. Amikor pár órával később kórházba mentek, akkor derül ki, hogy bizony lövés érte, amit észre sem vett.
A kórház persze értesítette a rendőrséget, ami nyomozást indított az esettel kapcsolatban. A hír szerint az áldozat arra nem adott magyarázatot, hogy a lövés hogyan érte, és milyen körülmények között.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez