Náci taxisofőr bajban New Yorkban

Ilyet sem sokat látni. Egy dominikai náci, aki horogkeresztes karpántban taxizik a multikultúra fellegvárában, New Yorkban. Gabriel Diaz nem igazán érti, a taxifelügyelet miért függesztette fel emiatt. Azt azonban igen, hogy miért “ellentmondásos”, hogy egy “nem fehér” a nácik jelképét hordja.

Diaz nem éppen az “árja felsőbbrendű faj” mintapéldánya, de ez egyátalán nem zavarja abban, hogy nácinak vallja magát, és büszkén viselje karján a német náci párt jelképét, a horogkeresztet. “Ki mondta, hogy fehérnek kell lenni ahhoz, hogy valaki nemzeti szocialista legyen?” – jelentette ki a new yorki taxisofőr helyi sajtónak adott nyilatkozatában. A média azután kezdett érdeklődni iránta, hogy a taxikat felügyelő Taxi and Limousine Commission harminc napra felfüggesztette engedélyét, mert munka közben a náci jelképet viselte a bal karjára erősített karpánton, és arról fényképek is készültek.
A taxifelügyelet a szervezet belső szabályainak megsértése miatt függesztette fel harminc napra Diazt, de nem lett végleg bevonva az engedélye.

Az Egyesült Államokban egyébként szólás- és véleményszabadság van, és ezért az Európában megszokott gyakorlattal szemben nincsen betiltva a náci jelképek használata, mert az sértené az első alkotmánykiegészítésben garantált szabadságjogokat. Diaz a New York Daily Newsnak adott interjújában ki is jelentette, hogy továbbra is hordani fogja a horogkeresztes karpántot szabadidejében, de munka közben már le fogja venni, a “Manhattanban lévő sok liberális siránkozó miatt, akik mindig siránkoznak, ha a gyűlölet egyik szimbólumát látják”.
Szerinte minden joga meg van ahhoz, hogy büszkén viselje a horogkeresztet a karján, ha egy homoszexuális is nyugodtan masírozhat szivárványos zászlóval, hozzátéve: ha egy muszlim vezethet taxit turbánban, egy zsidó pedig a Dávid-csillaggal, akkor ő miért nem a horogkeresztben?
A 27 éves dominikai férfi elmondta azt is, hogy nem hisz “ebben a multikulturális dologban”, és szerinte a különböző népeknek szeparáltan kellene élnie, közölve, hogy Hitlerről “hazugságok keringenek”, csakúgy, mint a holokausztról. Majd, a New York Post beszámolja szerint odaszólt a Jewish Post kipát viselő fotóriporterének: “Nincsen semmi bajon veletek, nem vagyok antiszemita, miért nem toleráljátok a világnézetem?”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez