Miskolci sör tarolt az USA-ban

A miskolci Zip’s Brewhouse lekörözte a teljes mezőnyt egy nemzetközi sörfőző versenyen. A magyar sörfőzde karácsonyi söre a fődíjat nyerte el a hétvégén Lexingtonban.

Fantasztikus sikert aratott a miskolci Zip’s Brewhouse egyik terméke az Alltech Commonwealth Craft Beer Cup nevű nemzetközi versenyen a hétvégén a Kentucky állambeli Lexingtonban. A verseny hírlevele szerint a szakmai zsűri a
magyar cég 2013-as karácsonyi sörének ítélte a fődíjat. Az indoklás szerint az erős fűszerezés egyensúlyban van az édes, malátás ízzel, amitől ideális karácsonyi sörré válik.
A nemzetközi versenybe 30 országból csaknem ezer sörrel neveztek be a főzdék, és ezek közül ítélte oda a fődíjat a zsűri a miskolci cégnek. A versenyen összesen hat arany, 36 ezüst és 45 bronz medált osztottak ki. A fődíjat Turóczi József, a Zip’s sörmestere nevében Gáti Levente vette át a rendezvény elnökétől, Pearse Lyons-tól.
A miskolci Zip’s Brewhouse neve itthon már ismerősen cseng a kézműves sörök kedvelőinek körében. A cég legutóbb áprilisban nyerte el a három gyémánt díj egyikét a Kisüzemi Sörfőzdék X. Nemzetközi Sörversenyén, Miskolcon. A versenyen a Zip’s Orosz Imperial Stout nevű sörét jutalmazták. A győzelem után Turóczi József a Sörlapnak elmondta: véleménye szerint az előállítás módjától a felhasznált alapanyagoktól lesz különleges egy sör és fontos, hogy legyen egy sajátos karaktere, ami megkülönbözteti akár a kategóriáján belül is más söröktől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez