25 tonna illegális kínai tűzijátékot találtak egy kaliforniai raktárban

A rendőrség egy névtelen bejelentés alapján kereste fel a raktárat, ahol olyan nagy mennyiségű tűzijátékot találtak, hogy hirtelen nem is tudták, hogyan szállítsák el azokat, és hol helyezzék biztonságba.

“Egyszerűen nincsen kapacitásunk arra, hogy ilyen sok terméket csak úgy lefoglaljunk” – mondta el a Los Angeles Timesnak a los angelesi Monterey Park rendőrfőkapitánya. A város egyik ipari raktárnegyedében lévő épületben az előző héten tartottak rajtaütést, egy névtelen bejelentés alapján, de az esetről csak most tájékoztatták a sajtót.
A hatóságok közlése szerint a raktárépületben 25 tonna tűzijáték volt felhalmozva, olyan sok, hogy hét kamion kellett az összes doboz elszállításához, komoly logisztikai kihívást okozva a helyi rendőrségnek. A Times beszámolja szerint alig találtak olyan helyet, ahol a robbanásveszélyes anyagokat biztonságosan el tudták helyezni a nyomozás idejére.
A rendőrségnek még nem sikerült felvennie a kapcsolatot a raktárépület tulajdonosával. A gyanú szerint a tűzijátékok – amelyek tárolódobozain a “Made in China” felirat szerepelt – külföldről hozták be az országba, és értékesíteni akarták. A Times cikke szerint olyan tűzijátékokat is találtak, amelyeket nem lehet egész évben legálisan árusítani.
A rendőrség a tűzoltósággal együtt vizsgálja, hogy pontosan milyen tűzvédelmi, épületbiztonsági és egyéb előírásokat sértett a robbanásveszélyes anyagok tárolása, amelyet feltehetően egy olyan épületben találtak meg, ahol ilyen anyagok tárolása nem engedélyezett.
A Times információi szerint a raktárt egy “Top Luxor Tradind Corp” nevű vállalat tulajdonában van, amely kapcsolatba hozható egy bizonyos Jun Ming Chennel, és amely székhelyének a raktár címe van megadva. Egy gyors keresés a cég nevére tényleg a raktár címét hozta elő, és azt a több oldalon is megtalálható leírást, hogy a cég importtal foglalkozik, és főleg “mindennapos háztartási termékek, játékok, babakocsik, stb” nagybani forgalmazására specializálódott. Meg ezek szerint 25 tonna tűzijátékra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez