Az amerikaiak rákattantak az angol focira

Több mint kétszer annyian nézték idén az angol Premier League mérkőzéseit az Egyesült Államokban, mint tavaly – jelentette az NBC. Az angol focibajnokság utolsó mérkőzéseit majdnem ötmillióan izgulták végig. Ez persze még nagyon távol van a Super Bowl százmilliós nézettségétől, de jóval több, mint amennyien az amerikai labdarúgó-bajnokságot nézték.

A világ legnépszerűbb sportja, a labdarúgás szép lassan egyre népszerűbb lesz az Egyesült Államokban, ahol rekordszámú nézettséget produkált az idei angol bajnokság, amelynek mérkőzéseit 31 millióan izgulták végig. Ez több mint a duplája az előző szezonban elért 13,3 milliós nézettségnek – közölte a bajnokságot közvetítő NBC.
A televízió több adóján is közvetített vasárnapi zárómeccseket pedig 4,9 millióan nézték végig. A “Championship Sunday” ezzel 172 százalékos nézettségnövekedést ért el a tavaly évhez képest, amikor csak 1,8 millióan voltak kíváncsiak a világ legerősebb focibajnokságának utolsó mérkőzéseire.
Az átlagos nézőszám szintén majdnem a duplájára emelkedett: a tavalyi 220 ezerről 438 ezerre. És a számok még nem érnek véget. Míg tavaly még egy élő mérkőzésnek sem sikerült a 750 ezres nézőszám fölé mennie az amerikai televíziókban, idén ez már 15 meccsnek is sikerült elérnie. Négy mérkőzést pedig több mint egymillióan követtek az amerikai televíziókban. Április 27-én egy élő mérkőzés (Liverpool-Chelsea) pedig 940 ezerrel minden idők legnézettebb olyan élő angol focimérkőzése lett, amelyet a korai, délelőtt tíz óra előtti műsorsávban sugároztak.
Az amerikai labdarúgó-bajnokság ehhez képest igencsak rosszul teljesített. Az MLS Kupáért vívott döntő két mérkőzés átlagos nézőszáma 505 ezer volt – ezzel szemben az angol foci meccsei átlagosan 438 ezer embert érdekeltek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez