Kokaincsempészeten kapták a szuperkommandóst


Tíz kilogramm kokainnal bukott meg az amerikai tengerészgyalogság híres kommandójának egyik tagja, aki főleg drogellenes küldetéseken vett részt. Az Oszama bin Laden elleni merénylettel világhíressé vált Navy SEAL-hez tartozó kommandóst Miami Nemzetközi Repülőtéren kapták el a szövetségi drogellenes ügynökség, a DEA ügynökei, akik egy tipp alapján várták.

A 36 éves Angel Martinez-Ramos 14 éven át szolgált az amerikai fegyveres erőknél, és bár 2010-ben visszavonult az aktív szolgálattól, tartalékosként rendszeresen vett részt drogellenes küldetéseken. Sokszor vetették be Dél- és Közép-Amerikában zajlott “érzékeny” akciókban, ahol szorosan együttműködött a DEA-vel, azzal a ügynökséggel, amely végül őt is letartóztatta – írta az esetről először beszámoló Buzzfeed.
Martinez-Ramost tavaly decemberben tartóztatták le, amikor egy Arubán, a feleségével eltöltött nyaralás után megérkezett Miami repülőterére, kézipoggyászában tíz darab, egyenként egykilós kokaintéglával. A 350 ezer dollár értékű drogot az arubai repülőtér mosdójában kapta meg ottani kapcsolatától.
A megérkezéskor a férfi szállt ki először a repülőgépből, és a feleségére hagyta a csomagot, hogy ő hozza le a gépről. A nőt azonban valami megrémítette, és nem merte levinni a gépről a kokaint tartalmazó bőröndöt, amit a széksorok felett lévő tárolóban hagyott. A párt a repülőtéren vették őrizetbe a DEA ügynökei, akik tippet kaptak arról, hogy az amerikai hadsereg egyik tagja drogot próbál becsempészni az országba.
A férfi márciusban bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott drogcsempészettel kapcsolatos vádakban, és büntetéséről május vége felé döntenek. Akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat, de nem ússza meg tíz évnél kevesebbel. Felesége szintén bűnösnek vallotta magát, és őt már el is ítélték: 70 hónap börtönbüntetést kapott.
A Buzzfeed egy, a férfit ismerő forrásból szerzett tudomást az esetről, amelyről mélyen hallgattak az egyébként az elfogott drogcsempészekkel előszeretettel büszkélkedő amerikai hatóságok. A DEA nem volt hajlandó nyilatkozni a lapnak az esetről, és az ügyészég sem, arra hivatkozva, hogy egy folyamatban lévő ügyről van szó.

Két nappal a Buzzfeeden megjelent hír előtt egy másik bejelentés miatt érezhette kínosan magát Navy SEAL. Akkor hozták ugyanis nyilvánosságra, hogy Maersk Alabama nevű konténerszállítón holtan talált két egykori SEAL – akik a biztonsági személyzetként védték a hajót a kalóztámadásokról – azután halt meg, hogy heroint és alkoholt fogyasztottak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez