Agyonlőtte a 93 éves nőt egy intézkedő rendőr Texasban


Hatalmas felháborodást váltott ki egy texasi kisváros fiatal rendőre, aki több lövéssel ölt meg egy majdnem száz éves nénit az otthonában, akinek a kezében egy fegyver volt. A rendőröket a nő egyik rokona hívta ki a rendőrség közlése szerint “fegyverrel hadonászó nő” miatt.

Az eset a mindössze 4 600 lakosú Hearne kisvárosban történt, ahol most a texasi állami rendőrség nyomozói vizsgálják a halálos lövöldözés körülményeit – jelentette a CNN. A megyei ügyész elmondása szerint az érintett rendőr felszólította a 93 éves Pearle Goldent, hogy dobja el a kezében lévő fegyvert, majd amikor ez nem történt meg, lövések dördültek.

A beszámolók szerint az egész ügyet az indította el, amikor az idős nő unokaöccse elvette tőle kocsikulcsait, mert nincsen jogosítványa. Golden ekkor kapott elő egy fegyvert, amivel a férfit fenyegette. Amikor a rendőrök kiérkeztek, a ház előtt hadonászott a fegyverrel. A várost képviselő jogász elmondása szerint Stephen Stem háromszor szólította fel a nénit a fegyver eldobására, majd háromszor rálőtt, amelyből kettő találta el a nőt, aki a kórházba szállítás után halt meg.
Stemet – aki alig két éve szolgál rendőrként, és már ölt szolgálat közben – fizetett szabadságra küldték, és vizsgálatot indítottak az eset miatt ellene. Az ügy végül vádesküdtszék elé fog kerülni, amelyik majd eldönti, hogy vádat lehet-e emelni a rendőr ellen a kilencven éves nő lelövése miatt, amely felháborította a városka lakóit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez