Átkarolta. Őrület!

A világhírű kosaras, LeBron James, akinek „Király” a beceneve találkozott az Egyesült Államokban tartózkodó Vilmos brit királyi herceggel, és feleségével Katalin cambridge-i hercegnével. Egy kosármeccs utánra volt megbeszélve a randevú a hercegi párral. És itt történt az átlag britek számára elfogadhatatlan és felfoghatatlan esemény.

LeBron nemcsak a világ jelenlegi legjobb kosarasa, hanem 203 cm magas és 110 kiló. És mivel meccs után volt, bár nyilván átöltözött, és összeszedte magát, érthetően izzadt volt. Két mezt hozott ajándékba a jelenlegi csapatától, a Cleveland Cavalierstől. Az egyik egy piros 7-es „Cambridge” feliratút, és egy egészen apró pirost, 1-es számmal a hátán. Ez utóbbit természetesen a pár egy éves kisfiának, George hercegnek hozta.
A fotósok megkérték őket, hogy álljanak egymás mellé egy fénykép erejéig. És mikor átnyújtotta a mezt, átkarolta Katalin hercegné vállát. Így álltak egymás mellett hárman, pont úgy, ahogy a normális emberek szoktak.
Ám abban a pillanatban, mikor a kosaras hozzáért a leendő angol királynőhöz, a royalista tévénézők kisebbfajta sokkot kaptak odahaza. Még ha ez egy teljesen ártatlan és természetes gesztus is, a királyi protokoll szerint a „közembernek” nem javasolt megérintenie a királyi család tagjait. A képeket nyilván átvette a létező össze angol nyomtatott és elektronikus újság, és vadul nekiláttak „elemezni” a történteket.
„Lehet, hogy az amerikaiak számára LeBron James a király, de most mégiscsak egy igazival találkozott a kis átizzad ingében.” Katalin, aki öthónapos terhes a pár második gyermekével, középen állt mosolyogva a fotózáskor, és úgy csinált, mintha mi sem történt volna. A brit monarchia hivatalos honlapja szerint nincs kötelező magatartási kódex, de azt sugallják, hogy az emberek többsége inkább konzervatív véleményen van ebben a kérdésben.
2009-ben a két ország egyszer ezt már eljátszotta. Akkor Michelle Obama karolta át II. Erzsébet királynő vállát a Buckingham-palotában. Akkor kellet pár nap ahhoz, hogy a britek magukhoz térjenek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez