48 nap után fogták el az erődben bujkáló rendőrgyilkos túlélőt

Több mint másfél hónap kellett ahhoz, hogy sikeresen záruljon Pennsylvania történetének legnagyobb embervadászata.

Mint korábban megírtuk több mint ezer helyi és állami rendőr valamint FBI ügynök 48 napon át kutatott Pennsylvania erdeiben a 31 éves Eric Frein után, aki még szeptember 12-én tüzet nyitott a pennsylvaniai állami rendőrség egyik laktanyája előtt, megölve a 38 éves Bryon Dickson századost, és megsebesítve a 31 éves Alex Douglass közrendőrt, majd a közeli vadonba menekült egy később a fák között hagyott terepjáróval.

A hatóságok Pennsylvania állam történetének legnagyobb embervadászatát indították az 1200 hektáros Promised Land természetvédelmi területen egyedül bujkáló férfi elfogására, aki nagyon is jól tudja, hogyan használja ki a természeti adottságokat, ugyanis képzett túlélő, aki a vadászathoz is jól ért.

Freint végül csütörtökön sikerült elfogniuk a rendőröknek egy elhagyatott repülőtéren, ahol egy hangárban bujkált az őt kereső rendőrök elől. A helyi hatóságok közlése szerint a férfit meglepte, hogy rátaláltak, és ellenállás nélkül adta meg magát, annak ellenére, hogy egy puska és egy pisztoly is volt nála. Freinre annak a rendőrnek a bilincsét adták rá, akit megölt.

A beszámolók szerint “meglepően jó állapotban volt”, ahhoz képest, hogy 48 napot töltött el teljesen egyedül az erdőben, miközben ezer ember próbálta elfogni. Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó rendőrök elmondása szerint Frein élvezte az elfogására indított, több millió dollárba került embervadászatot, amihez K9-es kutyákat, hőkamerás helikoptereket, és kamerákkal felszerelt hőlégballonokat is felhasználtak a hatóságok.

A férfit csütörtök este szállították abba a laktanyába, ahol a lövöldözés történt, és ott várja meg, hogy vádat emeljenek ellen emberölés, emberölési kísérlet, rendvédelmi dolgozó ellen elkövetett gyilkosság valamint tömegpusztító fegyverek birtoklása miatt. Ez utóbbi vád alapját két csőbomba képezi, amit egy elhagyatott táborhelyén találtak meg pár hete. A bombák a rendőrség közlése szerint repeszekkel voltak teli, és nagy pusztítást tudtak volna okozni, ha felrobbannak.

Fotó: KTLD

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez