Sarah Palin reméli, indulhat az Ovális Irodáért 2016-ban

A volt alaszkai kormányzó, Sarah Palin, aki a republikánusok színében 2008-ban már szerette volna elnyerni az elnökjelölti címet, kijelentette, hogy reméli, indulni tud majd a soron következő elnöki választáson. Arra szeretné ösztönözni pártja vezetőit, hogy bátran álljanak mellé, és támogassák ebben a tervében.

Palin egy interjúban elmondta, hogy őt csak megerősítik a személyét ért kritikák, és emiatt is egyre inkább szeretné megnyerni a választásokat annak érdekében, hogy az igazságért dolgozhasson minden szinten. „Minél inkább támadnak, annál erősebb leszek. Bármilyen témát, bármilyen kérdést hoznak is fel ellenem, annál elszántabban fogok harcolni az Ovális Irodáért!”
Sarah Palin úgy döntött, hogy 2012-ben nem indul az elnökválasztáson. A kormányzóságáról 2009-ben lemondott politikus azonban továbbra is elég népszerű a konzervatívok között. Korábban Pat Roberts kansasi szentár mellett kampányolt, majd otthon, Alaszkában tartott fogadást Bill Walker és Byron Mallott kormányzójelöltek részére.
Walker jelenleg független jelölt, ám korábban a republikánus párt tagja volt. Ő a kihívója Sean Parnell-nek, aki azóta van hivatalában, hogy Sarah Palin lemondott arról. Parnell korábban Palin munkatársa volt. Együtt csökkentették a megnövekedett olaj adókat. Ez az ígéretük amúgy a választási kampányuk egyik igen meghatározó eleme volt.
Az interjúban a leendő jelölt azt mondta, hogy több támogatást, és nagyobb elkötelezettséget vár el a pártjától. Bátran, ugyanakkor harcosan kell nekilátni a feladatnak – véli Palin.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez