Életre szóló kaland az Egyesült Arab Emírségekben: Tevékkel úszni Rász el-Haima partjainál

Az Egyesült Arab Emírségek nemcsak a modern városairól és luxus életstílusáról híres, hanem a mélyen gyökerező kulturális örökségéről is. Az egyik legkülönlegesebb élmény, amit az ország kínál, a tevékkel való úszás Rász el-Haima emírségében. Ez az egyedülálló program lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók közelebbről megismerjék a régió hagyományait és a természethez fűződő szoros kapcsolatát.


A tevék a Közel-Keleten évszázadokon át a túlélés eszközeiként szolgáltak. Tejüket és húsukat táplálékforrásként használták, bőrükből és gyapjújukból ruhákat készítettek, és teherhordóként közlekedési eszközként funkcionáltak. A beduin törzsek számára a tevék nemcsak praktikus, hanem kulturális jelentőséggel is bírtak, hiszen teveversenyeket és szépségversenyeket is rendeztek.
Ma a tevefutamokat már nem a törzsek, hanem az uralkodó sejkek szervezik, ahol az Egyesült Arab Emírségek mellett Ománból és Szudánból származó tevék mérik össze erejüket. A versenyeket a téli időszakban, péntek reggelenként rendezik Rász el-Haima Digdaga és Hamraniya térségében.


Azok számára, akik nemcsak nézni szeretnék ezeket a csodálatos állatokat, hanem érezni is a közelségüket, lehetőség nyílik arra, hogy fiatal versenytevékkel együtt ússzanak Rász el-Haima meleg vizeiben. A tevék nemcsak futni, hanem úszni is tudnak, és a sós víz különösen jótékony hatással van a szervezetükre. Az úszó edzések során a tevék erősebbé válnak, bőrük mentesül a sivatagi rovarok és sebek irritáló hatásaitól.
A program hajnalban kezdődik, amikor a résztvevők találkoznak a tevékkel és gondozóikkal. A ráhangolódás részeként érdekes történeteket hallhatnak a beduin hagyományokról és a tevék viselkedéséről. Ezt követően a gondozók felügyelete alatt a látogatók úszhatnak ezekkel a fenséges állatokkal. A program végén a résztvevőket hagyományos kenyérből, datolyából és arab kávéból vagy teából álló könnyű reggelivel kínálják.
Ez az élmény nemcsak a kalandvágyó utazók számára nyújt felejthetetlen emlékeket, hanem mélyebb betekintést is ad az Egyesült Arab Emírségek kulturális örökségébe és a természethez fűződő kapcsolatukba.

Forrás
Kép forrása
Kép forrása

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez