Nem mindennapi dolgot tett Messi

Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar válogatott játékosa, az MLS-ben (Major League Soccer) kiemelkedő teljesítményt nyújt az idei szezonban. A rájátszásért küzdő csapat legutóbbi két mérkőzésén három gólt szerzett, így összesen már tizenhét találatnál jár az idényben. Ezzel komoly esélye van a gólkirályi cím megszerzésére, hiszen jelenleg csak a korábbi Liverpool-csatár, Christian Benteke előzi meg két góllal.


Gazdag Dániel számára az idei év nemcsak a pályán hozott sikereket, hanem egy életre szóló élményt is. Pár hete ugyanis megkapta Lionel Messi aláírt mezét egy mérkőzés után.A Philadelphia Union és az Inter Miami összecsapásán Messi két gólt szerzett és egy gólpasszt adott, ezzel nehezítve meg Gazdag csapatának dolgát. Az argentin világsztár és a magyar játékos a mérkőzés után találkoztak, és Messi egy aláírt mezt ajándékozott Gazdagnak, aki gyerekkora óta Barcelona-drukker.


Gazdag Dániel az interjúk során elmondta, hogy nagy becsben tartja ezt az ajándékot, és mindig emlékeztetni fogja arra, hogy a valaha volt egyik legnagyobb futballistával játszhatott egy pályán.Emellett beszélt arról is, hogy bár a Philadelphia Union csapatszinten nem teljesített úgy, ahogy várták, még mindig van esélyük a rájátszásba jutni, ahol feledtethetik a korábbi gyengébb szereplést.
A magyar válogatott játékos a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre kisebb sérülés miatt nem tudott hazautazni, de amerikai klubjában továbbra is kiváló formában játszik.Gazdag Dániel célja, hogy újra húsz gól fölé jusson az idényben, mint 2022-ben, és reméli, hogy csapatával sikerül bejutniuk a rájátszásba.

Fotó: Tim Nwachukwu
Kép forrás
Forrás

(Visited 2 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez