Japán legspórolósabb nője: Saki Tamogami története

Saki Tamogami, egy 37 éves japán ingatlanügynök, rendkívüli takarékosságával vált híressé. Az elmúlt 15 évben olyan szinten sikerült spórolnia, hogy már három házat is vásárolt. Mindezt úgy érte el, hogy napi étkezési költségeit 200 jen (kb. 495 forint) alatt tartotta.
Saki takarékossági stratégiája egyszerű, de hatékony: soha nem vásárol teljes áron, és mindig az akciós termékeket keresi. Ruháit családjától és barátaitól kapja, és gondosan vigyáz rájuk, hogy minél tovább használhassa őket. Élelmiszerre is minimális összeget költ, főként olcsó alapanyagokat, mint az udon tészta és akciós zöldségek, vásárol.


Az évek során Saki megtanulta, hogyan lehet a legjobban kihasználni a rendelkezésre álló erőforrásokat. Például, amikor a haja elég hosszúra nőtt, eladta azt, és az ebből származó bevételt az étkezési költségeire fordította.
Bár sokan csodálják elhivatottságát, vannak, akik aggódnak az egészsége miatt, mivel az olcsó élelmiszerek fogyasztása hosszú távon káros lehet. Saki azonban kitart amellett, hogy a spórolás megnyugvást hoz számára, és örömmel nézi, hogyan gyarapodik a bankszámlája.
Saki története inspiráló példa arra, hogy a takarékosság és a tudatos pénzkezelés milyen messzire vihet. Annak ellenére, hogy elérte célját, továbbra is spórol, és a megmentett macskák támogatására fordítja megtakarításait, sőt, egy macskakávézót is nyitott az egyik háza földszintjén.


Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez