Miénk az első aranyérem Párizsban

Konkoly Zsófia csütörtökön aranyérmet nyert a párizsi paralimpián, a 400 méteres gyorsúszás S9-es kategóriájában. Ez az első dobogós helyezés a magyar csapat számára a francia fővárosban. Küldte: Copilot
A 22 éves pécsi úszó, akinek jobb karja nem fejlődött ki teljesen, délelőtt megnyerte az előfutamát, és a második legjobb idővel jutott be az esti döntőbe. Ott kiválóan versenyzett, és visszavágott a címvédő Lakeisha Pattersonnak, aki mögött három éve második lett.


A szinte teltházas Paris La Défense Arénában Konkoly remekül osztotta be az erejét. 100 méternél még csak negyedikként fordult, de fokozatosan felzárkózott az élen úszó Pattersonra. A táv háromnegyedénél az ausztrál még egy testhosszal vezetett, de Konkoly nagyobb sebességre kapcsolt, és előbb utolérte, majd megelőzte riválisát, végül pedig parádés győzelmet aratott. Pattersonnak ezúttal be kellett érnie az ezüstéremmel.
Konkoly Zsófia, aki harmadik paralimpiáján szerepel, még 100 méter háton, 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen is indul Párizsban.

Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez