Szívinfarktust kapott az olimpiai bajnok

Békéscsaba városa Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját. Az egykori olimpikon Floridában él, és márciusban súlyos szívrohamot kapott, amikor összeesett egy élelmiszerboltban. Az orvosok stabilizálták állapotát, de hosszú felépülés vár rá. A város vezetése úgy véli, hogy “kutyakötelesség” hozzájárulni a felépüléséhez, és a támogatást forintban fogják adni. Ónodi Henrietta 1992-ben lóugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet nyert a barcelonai olimpián.


Az előző napi vezetői értekezleten a város vezetői közösen hozták meg a döntést. A résztvevők között szerepeltek a polgármester, a három alpolgármester, a kabinetvezető, a jegyző és az aljegyző is.
Az alpolgármester elmondta, hogy a támogatást forintban nyújtják, és ugyanarra a bankszámlára szeretnék átutalni, amelyre az egykori tornásznő a díszpolgári címmel járó apanázst kapja. Ónodi Henrietta édesanyja kezeli ezt a számlát, így vele kell majd szerződést kötniük. Szeptember 2-án pedig Békéscsabára érkezik a sportoló testvére, Ónodi Barbara, akivel már egyszer személyesen egyeztettek a támogatásról.


Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez