Idén is nagy rendezvénnyel készül Debrecen Újra debreceni virágkarnevál!

A Debreceni Virágkarnevál hazánk egyik legnagyobb és legismertebb rendezvénye, amely minden évben számos programmal várja az érdeklődőket. A központi esemény az augusztus 20-i karneváli felvonulás, ahol közel 5 méter magas és 10 méter hosszú virágkompozíciók kíséretében több százezer élővirág vonul végig Debrecen utcáin. A menetben fellépnek hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok, valamint zenekarok is. Idén a virágkocsikat rekordlétszámú, 2000 felvonuló kíséri, és több mint 250 dobossal Brazíliából is találkozhatunk. A rendezvényt 2024. augusztus 15. és 21. között tartják.
Néhány kiemelt program:
1. Virágkocsik felvonulása: A karnevál központi eseménye, ahol hatalmas virágkompozíciók vonulnak végig a város utcáin. Ezeket több százezer élővirág alkotja, és fantasztikus látványt nyújtanak.

2. Táncosok és zenészek: A felvonulás során hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok és zenekarok is részt vesznek. A különböző stílusok és kultúrák találkozása igazi élményt nyújt.

3. Kulturális programok: A karnevál ideje alatt számos koncert, színházi előadás és kiállítás várja az érdeklődőket. A helyi kulturális intézmények és művészek is bemutatkoznak.

4. Gasztronómiai élmények: A virágkarnevál területén étel- és italstandok is találhatók. Itt megkóstolhatod a helyi specialitásokat és élvezheted a jó hangulatot.
Összességében a Debreceni Virágkarnevál egy olyan esemény, amely minden korosztály számára izgalmas és felejthetetlen élményt nyújt.


Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez