Eutanázia Hullámvasút aminek a végén az emberek meghalnak

Az Euthanasia Coaster a világ legveszélyesebb hullámvasútja, és egyenesen arra lett tervezve, hogy megölje az utasait. A megálmodója, Julijonas Urbonas, litván művész, még 2010-ben álmodta meg ezt a halálos vasutat. Először 2011-ben mutatták be a HUMAN+ kiállítás keretében Dublinban.
Az utazás egy meredek felvonóval veszi kezdetét, amely 500 méter magasra viszi fel az embereket. Ott pár másodpercre megáll a felvonó, hogy az utasok el tudják dönteni, folytatni akarják-e az utat, vagy ki akarnak-e szállni. Ezt egy gomb megnyomásával lehet eldönteni, hogy megfutamodnak, vagy 360 km/h-ás sebességgel inkább a mélybe zuhannak-e, hogy 7 karikán átpördülve végül befussanak a célba. Ahol kiszedik a „hullákat”, és beülnek az újabb jelentkezők. Ez a hullámvasút valóban egyedi és extrém élményt ígér, de a halálos kimenetel miatt sokak számára ijesztő lehet.


A hullámvasút, amely ilyen extrém G-erőket generál, valóban lenyűgöző mérnöki teljesítmény. Az ilyen gyors és intenzív mozgás hatására az utasok teste és vérkeringése komoly terhelésnek van kitéve. A 10 G erősségű fordulatok során a vér az agyból a test alsó része felé áramlik, ami látászavarokhoz és ájuláshoz vezethet.
Az a tény, hogy csak egyszer ülhetsz fel rá életedben, valóban figyelemre méltó. Az ilyen hullámvasútak általában extrém élményt nyújtanak, és nem mindenki számára alkalmasak. Az idézett kommentek pedig érdekes gondolatokat vetnek fel a hullámvasút céljáról és hatásairól.

,,Ezt azoknak tervezték, akik gyógyíthatatlan betegségben szenvednek és fájdalommentesen akarnak meghalni.” – kommentálta valaki a hullámvasúton való utazását. Megint mások szerint a gépezetet egyenesen a halálsorra tervezték.


Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez