ZABKÁSA ÉS KOLESZTERIN: MIT MONDANAK A KUTATÁSOK ?

A kutatók azt nézték, hogyan hat a zabkása fogyasztása az emésztésre, a szív-és érrendszeri betegségekre, valamint a vérnyomásra. Egy 2022-ben megjelent tanulmány szerint a zabkészítmények a vérzsírok szintjének csökkenését eredményezték a túlnyomórészt enyhe anyagcserezavarral küzdő résztvevők körében, függetlenül az étrendi háttértől. A zabkása fogyasztóknál javult az összkoleszterinszint, csökkent a “rossz” (LDL)-koleszterinszint, valamelyest a vércukorszint, a testtömeg-index és a derékbőség is.

Ugyanakkor további vizsgálatokra van szükség a zabkészítmények vérnyomásra, cukor-anyagcserére és gyulladásos paraméterekre gyakorolt hatásának pontosabb megállapításához. Tehát a zabkása mérsékelt fogyasztása lehet egy jó választás, de mindig érdemes konzultálni orvosával, különösen, ha magas koleszterinszinttel küzd.


Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez