GALAMBHÚS : MAGYAROK ÁZSIAI SIKERÉNEK TITKA

Az elmúlt években a magyar élelmiszerek egyre nagyobb népszerűségre tettek szert Ázsiában. Ezen a kontinensen, ahol a kultúrák és ízek sokszínűsége találkozik, a magyar termékek különlegességnek számítanak. Ezt most egy rangos szingapúri nemzetközi kiállításon is megmutatják a magyarok.


A Food and Hotel Asia (FHA) kiállítás Szingapúrban zajlik, és több mint ötvenkét ország mintegy ezerötszáz kiállítója képviselteti magát. A magyarok hat kiállítóval vesznek részt ezen a rangos eseményen, ahol egy hatvan négyzetméteres standon mutatkoznak be. Az Agrármarketing Centrum szuvidált galambhússal, mangalicatermékekkel, kekszekkel és magyar borokkal várja az érdeklődőket. A magyar termékek már sokak számára ismerősek, hiszen egyre többen fogyasztják ezeket Ázsiában.
Miért olyan különlegesek a magyar ételek?


Szingapúr területi adottságaiból kifolyólag szinte egyáltalán nem folytat mezőgazdasági tevékenységet, élelmiszerei 90 százalékát importálja. Ezért az FHA-n való bemutatkozás hazánknak óriási lehetőséget jelent. Nemcsak az ázsiai városállam felvevőpiaca miatt, hanem azért is, mert Szingapúr jelentős gazdasági és stratégiai elosztóközpont is.
A galambhús sikerének titka


Az utóbbi években egyre nagyobb igény mutatkozik a hazai prémium galambtermékekre. Magyarország tavaly áprilisban Szingapúrral, majd májusban Japánnal is megállapodást kötött a magyar galambhús exportjáról. Az egységes testméretű, magas hasznos húsarányt produkáló, előhűtött galamb kifizetődő exportcikk lehet.
Régi ételek újra felfedezve


Az olyan húsfélékre, mint a fácán vagy a galamb, ma már igazi különlegességként tekintünk. Régen ezek a húsok gyakran szerepeltek a háziasszonyok fazekában, de az idők során megváltozott az étkezési kultúránk. A Rákosi-korszak nehézségei után az agrárgazdaság hosszú ideig nem tudott minőségi alapanyagokat biztosítani. Pedig a galambhús gazdag ásványi anyagokban, káliumban és cinkben, így fogyasztása kifejezetten egészséges az idegrendszer és az immunrendszer számára. Régen a lábadozó betegekkel és frissen szült asszonyokkal is gyógyszerként etették a galamblevest.

Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez